• Home
 • Posts RSS
 • Comments RSS
 • Edit
 • Quick Study About Me

  SETI
  Search for Extra-Terrestrial Intelligence

  Anda sekali-kali tidak akan menjumpai fakta berkenaan dengan ALIEN atau Extra-Terrestrial (ET) menerusi tulisan ini. 


  Persoalan Tentang Kehidupan
  Banyak sekali persoalan tentangnya.

  Jalan Panjang
  Ya, sudah tentu... 

  Search for Extra-Terrestrial Intelligence (SETI)
  Man 'arofa nafsahu, faqod 'arofa rabbahu (siapa yang mengenali dirinya, akan mengenal Allah). Pencarian diri sendiri: Adakah saya ALIEN (Makhluk Asing) ataupun The STRANGER (Orang Asing)? 

  Pengalaman
  Umur yang ada semakin pendek dan jangka hayat setiap manusia itu sama sahaja (bukan mengikut perkiraan matematik dunia). GTM-SETI baru sahaja memahami tentang MANUSIA dan terlalu biasa dengan label ASING (suatu ketika dahulu). Label ASING yang diberikan tidaklah dinyatakan dengan jelas samada GTM-SETI spesies 'Makhluk Asing' ataupun 'Orang Asing'.

  Misi
  Firman Allah SWT:

  "Dan Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan supaya mereka mengabdi kepadaKu."

  (QS Adz Dzaariyat, 51:56)

  "Ingatlah ketika Tuhanmu berfirman kepada para malaikat, 'Sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang khalifah di muka bumi.' Mereka berkata, 'Mengapa Engkau hendak menjadikan (khalifah) di muka bumi itu orang yang akan membuat kerusakan padanya dan menumpahkan darah, padahal kami sentiasa bertasbih dengan memuji Engkau dan mensucikan Engkau?' Allah berfirman, 'Sesungguhnya Aku mengetahui apa yang kamu tidak ketahui.'"

  (QS Al Baqarah, 2:30)

  Status
  GTM-SETI not a scientist, astrophysicist, entrepreneur, psychologist, mathematician, programmer, ustazah, or anything else. GTM-SETI just a SLAVE (Insha'Allah). Kita hanyalah seorang yang sedang berusaha menjadi MANUSIA atau ORANG ASING.
  Penaja
  Genius Thinkers for Mardhotillah (GTM) berkerjasama dengan SETI dalam mencetuskan idea dan karya-karya yang mungkin hanya difahami oleh diri sendiri. Sudah tentu, penaja RASMI keupayaan berkarya adalah ALLAH SWT.

  Lagu Tema
  Team GTM-SETI
  Tafaddhol untuk menyertai team GTM-SETI. Anda boleh melakukannya dimana sahaja. Insha'Allah kita semua pasti mahukan husnul-khatimah (pengakhiran yang baik). Semoga kita semua mendapat manfaat daripadanya, Insha'Allah.

  Wallahua'alam wa astaghfirullah al adzeem...


  PERHATIAN:
  Link ini hanya memperlihatkan karya-karya yang mungkin sukar difahami kerana ditulis mengikut perspektif Coat-of-White, Coat-of-Red, Coat-of-Black, Black Jacket, Green Jacket, dan Free-Style. Bahasa yang digunakan juga kurang menarik dan mengandungi kesalahan tatabahasa yang agak kritikal. Pembaca dinasihatkan berhati-hati dan mengkaji semula segala isi kandungan yang disampaikan oleh GTM-SETI.

  Afwan Katheera wa Jazakumullahu Khairan Katheera
  Semoga Allah memberikan kebaikan kepada kita semua, Insha'Allah.


  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...